WIKI

Facebook App

Wat is een Facebook App?

Facebook heeft snel ingezien dat het zichzelf open moest stellen richting externe ontwikkelaars om zo tegemoet te kunnen komen aan de grote behoefte van haar gebruikers aan extra functionaliteiten. Een dergelijke App kan toegevoegd worden aan uw eigen Page of los draaien als Canvas App.

De mogelijkheden van een Facebook App zijn bijna eindeloos. Elke vorm van interactie met Facebook (gebruikers) of andere websites en social media is mogelijk. Het doel van een Facebook App is om de Facebook ervaring voor de gebruiker te vergroten door personalisatie, interactie, amusement of puur gemak. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een actie, game, loyaliteitsprogramma, functionaliteit of prijsvraag.

Een goed doordachte Facebook App is daarmee een perfect middel om de betrokkenheid van de doelgroep met een merk of organisatie te vergroten. De invulling hiervan kan uiteenlopen van een eenvoudig en functioneel overzicht van producten of verkooppunten tot een interactieve campagne inclusief video, gericht op een zeer specifieke doelgroep.

Een Facebook App wordt vaak ondersteund door Facebook Ads om de kritische massa te bereiken die nodig is om social media acties tot een succes te maken.

Geschreven door Brian Veraart UX Design