WIKI

Google Adwords

Wat is Google Adwords?

Google is, met een marktaandeel van zo’n 95%, veruit de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Google Adwords is het bijbehorende advertentieprogramma en biedt de mogelijkheid om uw advertentie te tonen op basis van voor uw organisatie relevante zoekwoorden. 

Voordelen van Google Adwords

Het  belangrijkste voordeel van Google Adwords is de mogelijkheid om mensen te bereiken die actief naar een antwoord, product, dienst, organisatie of merk op zoek zijn. Hiermee kunnen advertenties met zeer hoge relevantie aan de gebruiker worden getoond.

Bij Google Adwords wordt alleen het aantal kliks op een advertentie in rekening gebracht en kan zelf aangegeven worden wat de maximale kosten per klik en kosten per dag mogen zijn. Google Adwords dragen bij aan merkbekendheid en verkoopresultaten, door de hoge mate van relevantie. Het inzetten van Google Adwords is daarom ook zeer geschikt voor het promoten van webshops.

Bovendien kent Google Adwords een naadloze aansluiting met Google Analytics, waarmee resultaten en effectiviteit binnen bijvoorbeeld een webshop optimaal kunnen worden gemonitord en geoptimaliseerd.

Geschreven door Pascal Adriaansen Design & Development